Mycket att tänka på nu

18.01.2014 20:15

Jodå, mycket glad över att träningen tagit fart på allvar, MEN!!!! det blir ju så mycket att hålla reda på helt plötsligt när man går från ren inlärning mot tävlingsmässiga moment.

* Att inte stå och böja sig över hunden och fibbla med en massa onödigt, lita på att hunden förstått,

hon kan ju, det visar hon gång på gång.

 * Det förekommer även svängar och halter åt höger och även raka sådana, inte endast vänster svängar i linförigheten /ff , en fördel att träna på även att dessa ska fungera ochse bra ut.

 

* Även om platsliggningen fungerar fint i lugn och störningsfri miljö är detta inte säkert att den fungerar i en miljö med störningar..

* Om jag varit så "duktig" och lagt ut apporten på samma avstånd hur länge som helst är det inte säkert att hunden hittar fram om den plötsligt läggs längre ut...

MMMMMM jag har tydligen varit ganska duktig på att träna nästintill likadant varje gång, dax att variera övningarna lite kanske.

Just det här med apporten, det blev ju inte tydligt förrän Linda sa åt mej att öka avståndet till apporten, Buza var jätteduktig, galopperade ut exakt de galoppsteg som hon brukar till apporten, men apporten var ju helt plötsligt inte där..... och där märker jag extra mkt att Buza inte har det där drivet att hitta saker, finns de inte där de brukar så är de borta, att leta efter den finns inte riktigt i hennes värld.

En knapp som måste hittas, leta upp saker knappen ska väl finnas även på en liten schappe.(hur ska det annars gå med vittringen framöver)

Även när jag kastar leksaker, hon blir av med dem lätt, och ger fort upp med att leta efter dem, men så är jag ju så bortskämd med retrieverns egenskap med att markera och komma ihåg vart sakerna faller.

Buza saknar den egenskapen helt och hållet och att kasta föremål till henne fungerar inte så bra, att ta upp en leksak och kampa eller ge godis är vår melodi.

Om en månad ska vi tävla på en träningstävling, det ska bli väldigt väldigt kul, och inomhus är det, vi som aldrig varit i varken ridhus eller hundhall och tränat.

Jaja, vi tar det med en klackspark, går det bra är det riktigt roligt, går det sämre vet vi ju verkligen vad som behöver tränas på efter det.

 

 

 

 

Kontakt

guldtassar och tovor guldtassarochtovor@outlook.com