Det går bra nu

30.01.2014 10:20

I måndags träffades jag och Linda för lite lydnadsträning, denna gången i vackra slottsparken i Malmö.

Vädergudarna måste ha gjort något fel, för denna gången fanns det inga stormvarningar  mer än i lapplands fjällen nånstans, men det kom  ju en himla massa snö även på oss här nere tyvärr.

Buza var först ut då hon höll på att ta sig ut ur bilen genom att intensivt knacka på fönsterrutan och skrika när hon såg en viss fröken Jönsson.

 

Fattar inte riktigt själv hur det kunde gå sådär bra, ny miljö och snö, den lilla hårbollen skötte sig näst intill exemplariskt.

 * Linförigheten, något snett sitt men hon höll fokus väldigt bra. Nöjd med att högersvängen börjar bli en bra sväng.

* läggande under gång, bra, glad hund   

* Inkallningen, väldigt bra tryck, en mycket snabb hund som inte riktigt kunde stoppa upp och göra en bra ingång, en liten lov och sen satte hon sig fint, åter igen överlycklig.

* Ställandet var kanske inte det bästa, inte en 10:a fick vi höra, men va fassen, denna träning var första gången jag enbart sagt åt henne vilken uppgift vi skulle utföra, utan förberedande övning, så ja det får vi väl träna mer på.

* Apporteringen var bra, bra släppande, inte alls slarvigt och fort. Duktig Buza .

platsliggning skippade, hur snällt är det att säga åt hunden att läga ner hakan i snön, nä vi kör vidare på denna övningen så det blir en positiv upplevelse, den svåraste övningen av alla och den viktigaste, känns som att vi behöver långt mycket mer träning här.

Något hopp hade de tydligen inte satt ut i parken, kanske något vi får ringa och meddela parkförvaltningen att vi önskar ett hopphinder uppställt till måndag klockan 10......

 

Hårbollen har tänt till ordentligt på träning, har en härlig attityd, även om det blir fel så ska hon få göra fel med stort självförtroende, för den här inställningen vill jag verkligen inte förlora.

De mörka trista och kalla kvällarna förgylls av trick träning , Nuvarande projekt är att hon ska vara blyg, lägga tassen över nosen.

Det blir många konstigheter, frustrationskall och ibland jäkligt rätt , väldigt kul.

Foppa sysselsätter sig oxå med dessa övningar med stor förväntan och underliga beslut ibland, men han kan den gamla fina gubben.

 

Kontakt

guldtassar och tovor guldtassarochtovor@outlook.com